Werkwijze

Eerst zullen we één of meerdere verkennende gesprekken voeren. Hierbij zullen we ook jouw verwachtingen van de begeleiding bespreken. Nadien is het de bedoeling dat we samen aan de slag gaan. Een psycholoog luistert niet alleen, maar helpt ook mee te zoeken naar manieren om beter met jezelf en/of de situatie om te gaan.

Psycholoog Gedragstherapeut Leuven

Gedragstherapie

Ik werk met gedragstherapie, dit is een therapie die wetenschappelijk onderbouwd is en effectief blijkt bij meerdere klachten zoals angst, depressie en dwang. Deze therapie gaat uit van het idee dat het niet alleen een situatie op zich is die ongemak veroorzaakt, maar ook hoe jij ernaar kijkt en ermee omgaat. Je gedrag, je gedachten en je gevoelens hangen voortdurend samen en beïnvloeden elkaar. We zullen de interactie tussen deze 3 aspecten eerst in kaart brengen. Nadat we hier meer inzicht in krijgen, gaan we hier ook mee aan de slag door onder andere samen te oefenen. Meer informatie hierover vind je hier.

Psycholoog Gedragstherapeut Leuven

Verschil tussen psycholoog en psychiater

Een psycholoog of therapeut mag geen medicatie voorschrijven, enkel een arts of psychiater mag dit doen. Indien nodig kunnen we dit wel samen bespreken.