Wie ben ik

Psycholoog Leuven Kessel-Lo Heverlee Herent Wilsele Wijgmaal

• Postgraduaat gedragstherapie (KUL, 2022)
• Acceptance and Commitment Therapie (ACT Academie, 2018)
• Master klinische en gezondheidspsychologie (KUL, 2012)
• Master arbeids- en organisatiepsychologie (KUL, 2011)
Erkend psycholoog bij psychologencommissie
• Lid van de Vlaamse Vereniging voor Gedragstherapie


Ik werk al meerdere jaren als psycholoog bij de psychologenpraktijk Groepspraktijk Leuven samen met andere psychologen en psychotherapeuten. Na mijn opleiding als arbeids- en organisatiepsycholoog heb ik me verder geschoold als klinisch en gezondheidspsycholoog. Een klinisch psycholoog richt zich op de algemene psychische gezondheid, terwijl een arbeidspsycholoog zich specifiek bezig houdt met welzijn op het werk. Voor mijn thesis bestudeerde ik het effect van stress bij pesten op het werk. Verder vind ik het belangrijk om me regelmatig bij te scholen en te overleggen met andere psychologen en psychotherapeuten.
Ik deed ervaring op bij AB Inbev als arbeids- en organisatiepsycholoog. Verder deed ik ook ervaring op in UZ Leuven op de afdeling angst en depressie en het centrum voor obsessieve-compulsieve stoornis als klinisch en gezondheidspsycholoog. Daar is mijn interesse voor de cognitieve gedragstherapie aangewakkerd en heb ik ervaring hierin opgedaan. Mijn werkwijze sluit hierbij aan. Daarnaast volgde ik ook de opleiding acceptance and commitment therapie, ook een vorm van gedragstherapie.
Naast mijn werk als psycholoog bij Groepspraktijk Leuven, ben ik ook vrijwillig praatgroepbegeleider geweest bij Missing You. Dit is een organisatie die zich inzet voor kinderen, jongeren en jongvolwassenen die een dierbare verloren hebben.