Psycholoog in Leuven

Psycholoog Leuven Kessel-Lo Heverlee Herent Wilsele Wijgmaalelkom bij de psychologenpraktijk van Lies Scherens, klinisch psycholoog en arbeidspsycholoog in Leuven. Zit je vast in iets? Zijn er problemen waar je alleen niet meer uitgeraakt? Iedereen loopt af en toe wel eens vast in zijn leven. Soms geraken we hier niet alleen uit en is er iemand nodig die je mee helpt zoeken naar nieuwe inzichten. Samen met jou wil ik helpen zoeken naar manieren om om te gaan met de moeilijkheden waar je op dit moment mee zit.

Psycholoog Leuven Kessel-Lo Heverlee Herent Wilsele Wijgmaal

Psychologische begeleiding aan studenten en volwassenen

Ik geef psychologische begeleiding aan studenten en volwassenen (vanaf 18 jaar) voor onder andere:

Depressie (stemmingsproblemen, piekeren, vermoeidheid, eenzaamheid, ...)
Angst (fobie, paniek, hyperventilatie, zelfvertrouwen, faalangst, ...)
Stress (lichamelijke klachten, slaapproblemen, hooggevoeligheid, ...)
Burn-out (werkproblemen, uitputting, perfectionisme, ...)
Dwang (dwanggedachten en -handelingen)
Studiebegeleiding (faalangst, motivatie, leermethode, ...)

Als eerstelijnspsycholoog kan je me contacteren voor lichte tot matige psychische klachten, waarbij ik je zal helpen om zo snel mogelijk weer op eigen kracht verder te kunnen.

Werkwijze psycholoog

Psycholoog Leuven Kessel-Lo Heverlee Herent Wilsele Wijgmaal

Eerst zullen we één of meerdere verkennende gesprekken voeren. Hierbij zullen we ook jouw verwachtingen van de begeleiding bespreken. Nadien is het de bedoeling dat we samen aan de slag gaan. Een psycholoog luistert niet alleen maar helpt ook mee te zoeken naar manieren om beter met jezelf en/of de situatie om te gaan.

Ook andere klachten dan die hierboven kunnen besproken worden. Het is niet altijd eenvoudig om meteen de juiste psycholoog of psychotherapeut te vinden voor jouw problemen. Daarom verwijs ik je indien nodig ook door naar een andere psycholoog of psychotherapeut in de groepspraktijk waar ik werk zodat je zo goed mogelijk geholpen wordt.

Naast individuele therapie geef ik ook groepstherapie. Heb je interesse hierin? Laat me dan gerust iets weten.

Een psycholoog mag geen medicatie voorschrijven, enkel een arts of psychiater mag dit doen. Indien nodig kunnen we dit wel samen bespreken.

Psychologenpraktijk

Psycholoog Leuven Kessel-Lo Heverlee Herent Wilsele Wijgmaal

Ik ben coördinator van de psychologenpraktijk Groepspraktijk Leuven, waar ik samen met andere psychologen en psychotherapeuten in team werk. Elke psycholoog heeft specifieke expertises, zo kunnen we onze kennis en ervaringen bundelen en iedereen zo goed mogelijk proberen verder te helpen. Onze psychologenpraktijk is gelegen aan het station van Leuven en is vlot bereikbaar vanuit de deelgemeenten van Leuven (Kessel-Lo, Heverlee, Herent, Wilsele en Wijgmaal). Het is een kleine praktijk en discretie vinden we dan ook belangrijk.

Over mezelf

Psycholoog Leuven Kessel-Lo Heverlee Herent Wilsele Wijgmaal

• Master klinische en gezondheidspsychologie (KUL)
• Master arbeids- en organisatiepsychologie (KUL)
• Acceptance and Commitment Therapie (ACT Academie)
Erkend psycholoog bij psychologencommissie: 872112199
• Lid van de Belgische Federatie van Psychologen
• Lid van de Vlaamse Vereniging van Klinisch Psychologen


Ik werk al meerdere jaren als psycholoog bij de psychologenpraktijk Groepspraktijk Leuven samen met andere psychologen en psychotherapeuten. Na mijn opleiding als arbeids- en organisatiepsycholoog heb ik me verder geschoold als klinisch en gezondheidspsycholoog. Een klinisch psycholoog richt zich op de algemene psychische gezondheid, terwijl een arbeidspsycholoog zich specifiek bezig houdt met welzijn op het werk. Voor mijn masterproef bestudeerde ik het effect van stress op pesten op het werk. Verder vind ik het belangrijk om me regelmatig bij te scholen en te overleggen met andere psychologen en psychotherapeuten.
Ik deed ervaring op bij AB Inbev als arbeids- en organisatiepsycholoog. Verder deed ik ook ervaring op in het UZ Leuven op de afdeling angst en depressie en het centrum voor obsessieve compulsieve stoornis als klinisch en gezondheidspsycholoog. Daar is mijn interesse voor de cognitieve gedragstherapie aangewakkerd en heb ik ervaring hierin opgedaan. Mijn werkwijze sluit hierbij aan. Recent volgde ik de opleiding acceptance and commitment therapie, ook een vorm van gedragstherapie. Naast mijn werk als psycholoog bij Groepspraktijk Leuven, werk ik ook als praatgroepbegeleider bij Missing You. Dit is een organisatie die zich inzet voor kinderen, jongeren en jongvolwassenen die een dierbare verloren hebben.Psycholoog Leuven Kessel-Lo Heverlee Herent Wilsele WijgmaalPsycholoog Leuven Kessel-Lo Heverlee Herent Wilsele WijgmaalPsycholoog Leuven Kessel-Lo Heverlee Herent Wilsele Wijgmaal

Psycholoog Leuven Psycholoog Leuven Psycholoog LeuvenTerug naar begin startpagina psycholoog Leuven